Политика за поверителност

Дата на влизане в сила: Тази Политика за поверителност е от 12 октомври 2018  година и в сила от тази дата. Обновена 24.01.2020. 

 

  1. Контролер на лични данни
  2. Какви данни събираме, за какви цели и на какво правно основание
  3. Получатели или категории получатели на лични данни
  4. Прехвърляне на лични данни в трети страни
  5. Вашите права по отношение обработката на лични данни
  6. Данни за контакт

 

На нашия уебсайт сайт (metinvestholding.com, наричан по-долу «Уебсайт»), можем да събираме  Вашите лични данни по начина и за целите, описани по-долу.

Ние високо ценим поверителността на посетителите на Сайта и гарантираме безопасното съхранение и използване на данните за посетителите в съответствие с изискванията на „Закона за защита на личните данни“ в Украйна, както и Общия регламент за защита на данните на ЕС („GDPR“).

Тази политика за поверителност („Политиката“) съдържа описание на видовете информация, която събираме на този сайт, включително информация относно идентифицирани или идентифицируеми лица („Лични данни“), информация за целите на нашето използване на такива лични данни, за лицата, с които ние можем да ги споделим, а също така обяснява Вашите права и избор, с които разполагаме по отношение на използването на личните Ви данни. Тази политика също описва как можете да се свържете с нас, за да разберете повече за нашата политика за поверителност.

Моля, запознайте се с настоящата Политика, преди да използвате или изпратите лични данни на Сайта.

Посещавайки и използвайки този Сайт, Вие потвърждавате, че сте прочели предоставената информация и разбирате как ние събираме, обработваме, използваме и разкриваме личните Ви данни, както е описано в настоящата Политика.

Както е описано по-подробно в раздел 2 по-долу, ще използваме данните, събрани на този сайт за следните цели:

  • обслужване и обновяване на Сайта;
  • предоставяне на  информация за дейността на Дружеството;
  • съхранение  на данни за предпочитанията и настройките на ползвателите на Сайта;
  • усъвършенстване на съществуващите и разработка на нови продукти и (или) услуги;
  • събиране на статистически данни за потребителите;
  • наблюдение на състоянието на сесията (достъпа) на потребителя.

 

1. Контролер на лични данни

«МЕТИНВЕСТ ХОЛДИНГ» ООД (или «ние», «нас», «наш») се явява контролер на Вашите лични данни (в съответствие с  ОРЗД), които се събират и обработват чрез този  Сайт.

«МЕТИНВЕСТ ХОЛДИНГ» ООД


Украйна, 87534, г. Мариупол, просп. Нахимов, 116-А

+380 44 251 83 05, 1610
 

https://www.metinvestholding.com

 

2.  What kind of data we collect for which purposes/on which legal basis

 

a) Име, имейл и телефонен номер.

На Сайта има формуляри, в които можете да въведете вашето име, телефонен номер или имейл адрес. При попълване на формуляра тези данни ще бъдат запазени и могат да бъдат използвани, за да Ви предоставят исканата информация или да комуникират с Вас.

Вашият имейл адрес се съхранява в системата 36 месеца след попълването на формуляра. 

The legal basis for such processing of your email address is your consent as provided by ticking a specific box displayed on the relevant form. You can withdraw your consent to the storage and use of your email address for the purpose described above at any time by sending a request at the following URL: website@metinvestholding.com. Then the specified email address will be deleted and we will no longer be able to communicate with you using such email address.

 

b) Автоматично събрани данни

При всяко посещение на Сайта системата автоматично събира информация за устройството, което посетителят използва за преглед на страницата:

  • тип и версия на браузъра
  • операционна система
  • P-адрес

Събирането и временното съхранение на тези данни се извършва с цел правилното показване на съдържанието на Сайта на компютъра на потребителя. Данните ще бъдат изтрити веднага щом изчезне нуждата от използването им - в края на сесията (когато потребителят напусне Сайта) или след изтичане на посочения по-долу период на съхранение  (за повече вижте параграф 3a).

Ние не сравняваме данните, автоматично събрани от информационната система, с други лични данни на физически лица.

 

c)    Бисквитки

„Бисквитката“е файл, който се съхранява на твърдия диск на личния компютър на потребителя, когато посещава страниците на Сайта. Такъв файл съдържа набор от знаци, които позволяват да се идентифицира устройството или браузъра на потребителя при повторно посещение на Сайта.

Ние използваме бисквитки за следните цели: за да направим Сайта по-лесен за използване; за персонализиране на съдържанието или настройките на Сайта, както и за анонимно събиране на статистическа информация. (Можем да използваме статистическа информация за подобряване на съществуващите и разработване на нови продукти и (или) услуги). Бисквитките също така са необходими за правилното прилагане на някои функции на Сайта например за запазване на сесия, когато потребителят сърфира из страниците.
 
Правното основание за такава обработка на Вашите лични данни, събрани чрез бисквитки, е Вашето съгласие (предоставя се чрез натискане на бутона [Продължи / ОК / ...] на банера с информация за бисквитки на Сайта). Можете да оттеглите съгласието си по всяко време и да промените избора си, като използвате настройките на браузъра си, както е описано по-долу.
 

Ние използваме следните категории бисквитки:

 

Име на файла

Описание

Период на съхранение

CookieConsentAccepted

The file to identify the user who gave consent to the personal data collection

36 месеца

_ga

Creates a unique identifier in the Google Analytics system that is randomly generated and used to gather statistics about how a visitor uses the Site.

2 години

_gid

A file to identify a user of the Site in the Google Analytics system

24 часа

_gat

Uses Google Analytics to limit the frequency of demands

1 минута

.ASPXAUTH

Identifies the user during authentication

По време на сесията

ASP.NET_SessionId

Keeps the status of the visitor's session when he navigates through the pages of the Site

По време на сесията

ARRAffinity

Used to disperse traffic between multiple servers in order to optimize the response time

По време на сесията
_rl  Запазва предпочитанията за език 12 месеца

Обработените бисквитки се изтриват или заличават при достигане на зададените цели за обработка или, ако няма необходимост от тях за по-нататъшно постигане на тези цели, както и в случай на изтичане на посочения по-горе период на съхранение.

Можете да ограничите използването на бисквитки в настройките на вашия браузър.

Internet Explorer   |  Edge    |  Safari    |   Chrome    |    Firefox   |  Opera

 

Как да забраните използването на Вашите данни в Google Analytics, ще научите подробно от параграф 3а) по-долу.

Моля, обърнете внимание, че при промяна на настройките на браузъра  функционалността на Сайта може да бъде ограничена и някои материали може да не се показват правилно.
 

3. The personal data recipients or categories of recipients

We collect and store the data, including on Google services, as detailed below.


a)   Google Analytics

Този сайт използва Google Analytics, услуга за онлайн анализи, предоставена от Google LLC („Google“), 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ. Google Analytics използва бисквитки. Информация за Вашето посещение на Сайта, създаден с помощта на бисквитки, се изпраща до сървър на Google в САЩ и се съхранява там.

Използвайки „бисквитки“, Google Analytics може да: прави разлика между уникални потребители; ограничава честотата на заявките; запамети броя и часа на предишни посещения; регистрира източника на трафик; определи началото и края на сесията; запомни промени, декларирани от потребителя, за да се определи нивото на посетителя. Информация за Вашето устройство (браузър и неговата версия, операционна система), с която преглеждате страниците на Сайта, може да бъде изпратена до Google Analytics.

Ние използваме функцията за анонимизиране на IP на този сайт, което означава, че Вашият IP адрес ще бъде съкратен, преди да го изпратите. IP адресът, който браузърът Ви изпраща до Google Analytics, не се комбинира с други данни на Google.

Ние използваме данни в Google Analytics за статистика и ги съхраняваме не повече от 36 месеца.

Google ще използва получената информация за статистически анализ и отчетност, което ще помогне за оптимизирането на Сайта и ще го направи по-удобен за посетителите.

Вие можете също така да попречите на Google да събира и обработва данни, генерирани от бисквитки въз основа на информация за използването на Сайта (включително Вашия IP адрес), като изтеглите и инсталирате приставката на браузъра на следния линк.

b)  Google Maps

Този сайт използва функциите на Google Maps. Google Maps е услуга, управлявана от Google LLC, 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ. Ако посетите някоя от нашите страници, съдържащи Google Maps, Вие се свързвате със сървърите на Google. В допълнение към Вашия IP адрес, сървърите могат да определят и коя от страниците на Сайта посещавате в момента.

Ако сте влезли в профила си в Google, Google може да добави тази информация към Вашия профил.

Ние не контролираме тези функции на Google Maps, както и съответните методи за обработка на Вашите лични данни от Google, използвайки такива функции. Ние не носим отговорност за такава обработка. Трябва да прочетете Политиката за поверителност на Google, за да разберете  условията за обработка на Вашите лични данни, тъй като тази Политика се отнася само за този сайт.  

 

c) LLC «METINVEST DIGITAL» (Metinvest Digital)

При предприемане на технически и организационни мерки, насочени към осигуряване на функционирането на Сайта и защита на информацията, съхранявана в неговата система, служителите на „МЕТИНВЕСТ ДИДЖИТАЛ“ ООД имат достъп до горните данни при необходимост. 

«МЕТИНВЕСТ ДИДЖИТАЛ» ООД, с адрес: 87504, Украйна, г. Мариупол, проспект Никопольский 54, обработва данни единствено като оператор въз основа на документираните инструкции на «МЕТИНВЕСТ ХОЛДИНГ» и предоставя достатъчни гаранции относно защитата на поверителността на данните и спазването на условията, посочени в настоящата Политика. 

Участието на  «МЕТИНВЕСТ ДИДЖИТАЛ» ООД в обработката на лични данни се регламентира от споразумение с  «МЕТИНВЕСТ ХОЛДИНГ» ООД.
 

d) Vimeo

We use Vimeo video player operated by Vimeo, Inc. (555 West 18th Street, New York, New York 10011). Vimeo can set essential cookies to enable certain features and to remember your preferences (for example, language or volume settings). 

 

4.  Personal data transfers to third countries

Получателите, посочени в раздел 3 по-горе, могат да бъдат разположени в Съединените щати и в страни извън ЕИЗ /Европейската икономическа зона/, които не са признати от Европейската комисия  като осигуряващи подходящо ниво на защита. Във всеки случай ще прехвърляме лични данни само на онези получатели, които осигуряват съответното ниво на защита, или ще действаме в съответствие със законодателството за защита на данните и ще предприемаме подходящи мерки за сигурност. 

Компанията Google е получила сертификат  в съответствие с политиката EU-US Privacy Shield на Министерството на търговията на САЩ, която осигурява адекватно ниво на защита на данните в съответствие с решение C/2016/4176 (чл 46, параграф 2, (е) ОРЗД). Актуална информация за сертифицирането на  компанията по EU-US Privacy Shield е достъпна на страница: privacyshield.gov.

 

5.  Your rights regarding the personal data processing


В съответствие със законодателството за защита на личните данни Вие имате права, с които трябва да сте запознати.

a)  Вашето право на достъп до личните Ви  данни (чл. 15 ОРЗД).

Имате правото да знаете, че обработваме или съхраняваме Вашите лични данни. Можете да упражните това право, като изпратите искане за копие на личните си данни (наричано по-долу „Заявка за достъп“).

Можете да изпратите писмено искане на адреса по-долу, за да разберете какви данни се обработват и как се обработват.

В допълнение към получаването на копие от личните данни, които обработваме, Вие имате право да знаете:
 

  • за какво се използват личните Ви данни;
  • на кого се предават личните Ви данни;
  • срока за съхранение на личните данни;
  • информация за Вашите права, както е описано в раздел 5;
  • Вашето право  да подадете жалба до надзорните органи;
  • източника на личните Ви данни, в случай че не са получени от Вас;
  • използват ли се Ваши лични данни за автоматично вземане на решение, включително профилиране;
  • дали Вашите лични данни се прехвърлят на държави или международни организации извън ЕС и какви гаранции се прилагат за такива трансфери.

Ние ще отговорим на Вашата заявка в рамките на месец. При определени обстоятелства можем да Ви информираме за необходимостта от удължаване на срока за отговор на Вашата молба, но не повече от два месеца.

Копия от Вашите лични данни се предоставят безплатно.

Можем да наложим разумна такса за покриване на административни разходи, ако поискате допълнителни копия или ако заявката Ви е „явно неоснователна или прекомерна“.
 

б)  Вашето право на поправка (чл. 16 ОРЗД):

Можете да ни помолите да коригираме информация, която смятате за неточна. Вие също имате право да поискате от нас да допълним информация, която според Вас е непълна.

За целта трябва да ни информирате писмено на посочения по-долу адрес:
 

  • че се съмнявате в точността на Вашите данни и искате те да бъдат коригирани;
  • ясно посочете кои данни искате да коригирате или допълните; 
  • обяснете как трябва да коригираме или допълним Вашите лични данни;
  • потвърдете самоличността си.


Ние ще отговорим на запитването Ви в срок от два месеца. При определени обстоятелства можем да Ви информираме за необходимостта от продължаване на срока за отговор на Вашето запитване, но за не повече от два месеца. 
Коригирането или обновяването на личните Ви данни се извършва безплатно. 
Можем да наложим разумна такса за покриване на административни разходи, ако искането ви е „явно неоснователно или прекомерно.“

в)  Вашето право да бъдат заличени данните или «правото да  бъдете забравени» (чл. 17 ОРЗД)

Имате право да поискате от нас да изтрием Вашите лични данни без ненужно забавяне, особено ако:

  • искате да оттеглите съгласието си за обработка на лични данни;
  • считате, че Вашите лични данни се обработват незаконно;
  • възразявате срещу обработването на лични данни за целите на директния маркетинг.
     

За да упражните правото си  данните Ви да бъдат изтрити, трябва да ни информирате писмено на посочения по-долу адрес за Вашето желание да направите това и, ако е възможно, да обясните защо смятате, че личните Ви данни се обработват незаконно.

Ние ще Ви отговорим в рамките на един месец. При определени обстоятельства ще Ви информираме за необходимостта този срок да бъде продължен, но за срок не повече от два месеца.  

Премахването на Вашите лични данни е безплатно.

Можем да наложим разумна такса за покриване на административни разходи, ако искането Ви е „явно неоснователно или прекомерно.“.

г)  Вашето право да ограничите обработката (чл. 18  ОРЗД):

Имате право да поидкате от нас да ограничим обработката на Вашите лични данни  (ние само ще ги съхраняваме), по-специално, ако Вие::

  • поставяте под въпрос достоверността на Вашите лични данни, за периода на извъшваната от наша страна проверка на валидността на Вашите лични данни ;
  • считате, че личните Ви данни се обработват незаконно, но възразявате срещу тяхното заличаване ;
  • изисквате Вашите лични данни за установяване или предявяване на правни претенции или за защита срещу тях, въпреки факта, че вече не се нуждаем от Вашите лични данни за целите на обработката. 
     

За да упражните правото си да ограничите обработката трябва да ни уведомите писмено на посочения по-долу адрес:

  • Че искате да ограничите обработката на Ваши лични данни;
  • Ясно посочете обработката на кои данни искате да ограничите

Ние ще Ви отговорим в рамките на един месец. При определени обстоятелства ще Ви информираме за необходимостта този срок да бъде продължен, но за срок не повече от два месеца.  

Ограничаването на обработката на Вашите лични данни е безплатно.

Можем да наложим разумна такса за покриване на административни разходи, ако искането Ви е „явно неоснователно или прекомерно.“
 

д)   Вашето право на мобилност на данните (чл. 20 ОРЗД):

Можете да упражнявате правото си само във връзка с лични данни, които Ви засягат и които сте ни предоставили. Имате право да поискате такива данни от нас в структуриран, широко използван, машинно четим формат и да ги прехвърлите на друг оператор. Това право възниква само ако обработката на данни се основава на Вашето съгласие или е необходима за изпълнение на договора, по който сте страна, и тази обработка се извършва с автоматизирани средства.

За да упражните правото си на мобилност на данни, трябва да ни информирате писмено на посочения по-долу адрес за Вашето желание да получите данните си или да ги прехвърлите,  като посочите информация за контакт с адресата.

Ние ще Ви отговорим в рамките на един месец. При определени обстоятелства ще Ви информираме за необходимостта този срок да бъде продължен, но за срок не повече от два месеца.  

Прехвърлянето на Вашите лични данни е безплатно.

Можем да наложим разумна такса за покриване на административни разходи, ако искането Ви е „явно неоснователно или прекомерно.“

.

е)  Вашето право на възражение срещу обработката (чл. 18 ОРЗД):

Имате право да възразите по всяко време, според Вашата конкретна ситуация, срещу обработването на личните Ви данни въз основа на законните ни интереси (или интересите на трети страни) и ние можем да прекратим обработката им, ако не предоставим убедителни правни основания, които  имат приоритет над Вашите интереси, права и свободи, било то да установите или предявите правни искове или да се защитите от такива. Можете по всяко време да възразите срещу обработката на Вашите лични данни за целите на директния маркетинг.

За целта сте длъжни да ни информирате писмено на посочения по-долу адрес, че възразявате срещу обработката на Ваши лични данни и да посочите причината (освен ако не възразявате против обработката на личните Ви данни за целите на директния маркетинг).

Ние ще Ви отговорим в рамките на един месец. При определени обстоятелства ще Ви информираме за необходимостта този срок да бъде продължен, но за срок не повече от два месеца.  

Възражението против обработка на Вашите лични данни е безплатно.

Можем да наложим разумна такса за покриване на административни разходи, ако искането Ви е „явно неоснователно или прекомерно.“

ж)  Право да оттеглите съгласието си (чл. 7, параграф 3 от ОРЗД):

Ако сте декларирали съгласието си за каквито и да е действия за обработването на лични данни, описани в настоящата Политика, имате право да оттеглите съгласието си по всяко време, като се свържете с нас на посочения адрес. Оттеглянето на съгласието няма да повлияе на законността на обработката на данни до момента на  оттегляне на съгласието.

Ние ще Ви отговорим в рамките на един месец. При определени обстоятелства ще Ви информираме за необходимостта този срок да бъде продължен, но за срок не повече от два месеца.  

Анулирането на съгласието за обработка на Вашите лични данни е безплатно.

Можем да наложим разумна такса за покриване на административни разходи, ако искането Ви е „явно неоснователно или прекомерно.“
 

з)  Право да подавате жалба до надзорните органи (чл. 77 ОРЗД):

Без да се засягат други административни или съдебни средства за правна защита, можете да подадете жалба до надзорния орган, по-специално в държавата, в която живеете / работите или където предполагаемото нарушение е настъпило, ако смятате, че обработването на Вашите лични данни нарушава приложимото законодателство
Ако се намирате в една от държавите членки на ЕС, можете да подадете жалба до един от надзорните органи, чиито данни за контакт са посочени на следния линк.

Ако сте в Украйна, можете да подадете жалба до упълномощения представител на Върховната Рада за правата на човека, чиито данни за контакт са посочени на следния линк.
 

6.  Contact details

Ако имате въпроси относно тази Политика или искате да упражните правата си, изброени в раздел 5 по-горе, можете да се свържете с наш служител по защита на личните данни, като изпратите съобщение:

  • на имейл: DPO@metinvestholding.com 
  • по пощата: Украина, 01133, Киев, Лабораторный переулок, 12  

На плика посочете „Към Дирекцията за правна помощ“..