Политика за поверителност

Дата на влизане в сила: Тази Политика за поверителност е от 12 октомври 2018  година и в сила от тази дата. Обновена Jule 03, 2019 

 

  1. Контролер на лични данни
  2. Какви данни събираме, за какви цели и на какво правно основание
  3. Получатели или категории получатели на лични данни
  4. Прехвърляне на лични данни в трети страни
  5. Вашите права по отношение обработката на лични данни
  6. Данни за контакт

 

На нашия уебсайт сайт (metinvestholding.com, наричан по-долу «Уебсайт»), можем да събираме  Вашите лични данни по начина и за целите, описани по-долу.  .

Ние високо ценим поверителността на посетителите на Сайта и гарантираме безопасното съхранение и използване на данните за посетителите в съответствие с изискванията на „Закона за защита на личните данни“ в Украйна, както и Общия регламент за защита на данните на ЕС („GDPR“).

Тази политика за поверителност („Политиката“) съдържа описание на видовете информация, която събираме на този сайт, включително информация относно идентифицирани или идентифицируеми лица („Лични данни“), информация за целите на нашето използване на такива лични данни, за лицата, с които ние можем да ги споделим, а също така обяснява Вашите права и избор, с които разполагаме по отношение на използването на личните Ви данни. Тази политика също описва как можете да се свържете с нас, за да разберете повече за нашата политика за поверителност.

Моля, запознайте се с настоящата Политика, преди да използвате или изпратите лични данни на Сайта.

Посещавайки и използвайки този Сайт, Вие потвърждавате, че сте прочели предоставената информация и разбирате как ние събираме, обработваме, използваме и разкриваме личните Ви данни, както е описано в настоящата Политика.

Както е описано по-подробно в раздел 2 по-долу, ще използваме данните, събрани на този сайт за следните цели:

  • обслужване и обновяване на Сайта;
  • предоставяне на  информация за дейността на Дружеството;
  • съхранение  на данни за предпочитанията и настройките на ползвателите на Сайта;
  • усъвършенстване на съществуващите и разработка на нови продукти и (или) услуги;
  • събиране на статистически данни за потребителите;
  • наблюдение на състоянието на сесията (достъпа) на потребителя.

 

1. Контролер на лични данни

«МЕТИНВЕСТ ХОЛДИНГ» ООД (или «ние», «нас», «наш») се явява контролер на Вашите лични данни (в съответствие с  ОРЗД), които се събират и обработват чрез този  Сайт.

«МЕТИНВЕСТ ХОЛДИНГ» ООД


Украйна, 87534, г. Мариупол, просп. Нахимов, 116-А

+380 44 251 83 05, 1610
 

https://www.metinvestholding.com

 

2.  What kind of data we collect for which purposes/on which legal basis

 

a) Име, имейл и телефонен номер.

На Сайта има формуляри, в които можете да въведете вашето име, телефонен номер или имейл адрес. При попълване на формуляра тези данни ще бъдат запазени и могат да бъдат използвани, за да Ви предоставят исканата информация или да комуникират с Вас.

Вашият имейл адрес се съхранява в системата 36 месеца след попълването на формуляра. 

The legal basis for such processing of your email address is your consent as provided by ticking a specific box displayed on the relevant form. You can withdraw your consent to the storage and use of your email address for the purpose described above at any time by sending a request at the following URL: website@metinvestholding.com. Then the specified email address will be deleted and we will no longer be able to communicate with you using such email address.

 

b) Автоматично събрани данни

При всяко посещение на Сайта системата автоматично събира информация за устройството, което посетителят използва за преглед на страницата:

  • тип и версия на браузъра
  • операционна система
  • P-адрес

Събирането и временното съхранение на тези данни се извършва с цел правилното показване на съдържанието на Сайта на компютъра на потребителя. Данните ще бъдат изтрити веднага щом изчезне нуждата от използването им - в края на сесията (когато потребителят напусне Сайта) или след изтичане на посочения по-долу период на съхранение  (за повече вижте параграф 3a).

Ние не сравняваме данните, автоматично събрани от информационната система, с други лични данни на физически лица.

 

c)    Бисквитки

„Бисквитката“е файл, който се съхранява на твърдия диск на личния компютър на потребителя, когато посещава страниците на Сайта. Такъв файл съдържа набор от знаци, които позволяват да се идентифицира устройството или браузъра на потребителя при повторно посещение на Сайта.

Ние използваме бисквитки за следните цели: за да направим Сайта по-лесен за използване; за персонализиране на съдържанието или настройките на Сайта, както и за анонимно събиране на статистическа информация. (Можем да използваме статистическа информация за подобряване на съществуващите и разработване на нови продукти и (или) услуги). Бисквитките също така са необходими за правилното прилагане на някои функции на Сайта например за запазване на сесия, когато потребителят сърфира из страниците.
 
Правното основание за такава обработка на Вашите лични данни, събрани чрез бисквитки, е Вашето съгласие (предоставя се чрез натискане на бутона [Продължи / ОК / ...] на банера с информация за бисквитки на Сайта). Можете да оттеглите съгласието си по всяко време и да промените избора си, като използвате настройките на браузъра си, както е описано по-долу.
 

Ние използваме следните категории бисквитки:

 

Име на файла

Описание

Период на съхранение

CookieConsentAccepted

The file to identify the user who gave consent to the personal data collection

36 месеца

_ga

Creates a unique identifier in the Google Analytics system that is randomly generated and used to gather statistics about how a visitor uses the Site.

2 години

_gid

A file to identify a user of the Site in the Google Analytics system

24 часа

_gat

Uses Google Analytics to limit the frequency of demands

1 минута

.ASPXAUTH

Identifies the user during authentication

По време на сесията

ASP.NET_SessionId

Keeps the status of the visitor's session when he navigates through the pages of the Site

По време на сесията

ARRAffinity

Used to disperse traffic between multiple servers in order to optimize the response time

По време на сесията
_rl  Запазва предпочитанията за език 12 месеца

Обработените бисквитки се изтриват или заличават при достигане на зададените цели за обработка или, ако няма необходимост от тях за по-нататъшно постигане на тези цели, както и в случай на изтичане на посочения по-горе период на съхранение.

Можете да ограничите използването на бисквитки в настройките на вашия браузър.

Internet Explorer   |  Edge    |  Safari    |   Chrome    |    Firefox   |  Opera

 

Как да забраните използването на Вашите данни в Google Analytics, ще научите подробно от параграф 3а) по-долу.

Моля, обърнете внимание, че при промяна на настройките на браузъра  функционалността на Сайта може да бъде ограничена и някои материали може да не се показват правилно.
 

3. The personal data recipients or categories of recipients

We collect and store the data, including on Google services, as detailed below.


a)   Google Analytics

Този сайт използва Google Analytics, услуга за онлайн анализи, предоставена от Google LLC („Google“), 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ. Google Analytics използва бисквитки. Информация за Вашето посещение на Сайта, създаден с помощта на бисквитки, се изпраща до сървър на Google в САЩ и се съхранява там.

Използвайки „бисквитки“, Google Analytics може да: прави разлика между уникални потребители; ограничава честотата на заявките; запамети броя и часа на предишни посещения; регистрира източника на трафик; определи началото и края на сесията; запомни промени, декларирани от потребителя, за да се определи нивото на посетителя. Информация за Вашето устройство (браузър и неговата версия, операционна система), с която преглеждате страниците на Сайта, може да бъде изпратена до Google Analytics.

Ние използваме функцията за анонимизиране на IP на този сайт, което означава, че Вашият IP адрес ще бъде съкратен, преди да го изпратите. IP адресът, който браузърът Ви изпраща до Google Analytics, не се комбинира с други данни на Google.

Ние използваме данни в Google Analytics за статистика и ги съхраняваме не повече от 36 месеца.

Google ще използва получената информация за статистически анализ и отчетност, което ще помогне за оптимизирането на Сайта и ще го направи по-удобен за посетителите.

Вие можете също така да попречите на Google да събира и обработва данни, генерирани от бисквитки въз основа на информация за използването на Сайта (включително Вашия IP адрес), като изтеглите и инсталирате приставката на браузъра на следния линк.

b)  Google Maps

Този сайт използва функциите на Google Maps. Google Maps е услуга, управлявана от Google LLC, 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ. Ако посетите някоя от нашите страници, съдържащи Google Maps, Вие се свързвате със сървърите на Google. В допълнение към Вашия IP адрес, сървърите могат да определят и коя от страниците на Сайта посещавате в момента.

Ако сте влезли в профила си в Google, Google може да добави тази информация към Вашия профил.

Ние не контролираме тези функции на Google Maps, както и съответните методи за обработка на Вашите лични данни от Google, използвайки такива функции. Ние не носим отговорност за такава обработка. Трябва да прочетете Политиката за поверителност на Google, за да разберете  условията за обработка на Вашите лични данни, тъй като тази Политика се отнася само за този сайт.  

 

c) LLC «METINVEST DIGITAL» (Metinvest Digital)

При предприемане на технически и организационни мерки, насочени към осигуряване на функционирането на Сайта и защита на информацията, съхранявана в неговата система, служителите на „МЕТИНВЕСТ ДИДЖИТАЛ“ ООД имат достъп до горните данни при необходимост. 

«МЕТИНВЕСТ ДИДЖИТАЛ» ООД, с адрес: 87504, Украйна, г. Мариупол, проспект Никопольский 54, обработва данни единствено като оператор въз основа на документираните инструкции на «МЕТИНВЕСТ ХОЛДИНГ» и предоставя достатъчни гаранции относно защитата на поверителността на данните и спазването на условията, посочени в настоящата Политика. 

Участието на  «МЕТИНВЕСТ ДИДЖИТАЛ» ООД в обработката на лични данни се регламентира от споразумение с  «МЕТИНВЕСТ ХОЛДИНГ» ООД.
 

d) Vimeo

We use Vimeo video player operated by Vimeo, Inc. (555 West 18th Street, New York, New York 10011). Vimeo can set essential cookies to enable certain features and to remember your preferences (for example, language or volume settings). 

 

4.  Personal data transfers to third countries

Получателите, посочени в раздел 3 по-горе, могат да бъдат разположени в Съединените щати и в страни извън ЕИЗ /Европейската икономическа зона/, които не са признати от Европейската комисия  като осигуряващи подходящо ниво на защита. Във всеки случай ще прехвърляме лични данни само на онези получатели, които осигуряват съответното ниво на защита, или ще действаме в съответствие със законодателството за защита на данните и ще предприемаме подходящи мерки за сигурност. 

Компанията Google е получила сертификат  в съответствие с политиката EU-US Privacy Shield на Министерството на търговията на САЩ, която осигурява адекватно ниво на защита на данните в съответствие с решение C/2016/4176 (чл 46, параграф 2, (е) ОРЗД). Актуална информация за сертифицирането на  компанията по EU-US Privacy Shield е достъпна на страница: privacyshield.gov.

 

5.  Your rights regarding the personal data processing


В съответствие със законодателството за защита на личните данни Вие имате права, с които трябва да сте запознати.

a)  Вашето право на достъп до личните Ви  данни (чл. 15 ОРЗД).

Имате правото да знаете, че обработваме или съхраняваме Вашите лични данни. Можете да упражните това право, като изпратите искане за копие на личните си данни (наричано по-долу „Заявка за достъп“).

Можете да изпратите писмено искане на адреса по-долу, за да разберете какви данни се обработват и как се обработват.

В допълнение към получаването на копие от личните данни, които обработваме, Вие имате право да знаете:
 

  • за какво се използват личните Ви данни;
  • на кого се предават личните Ви данни;
  • срока за съхранение на личните данни;
  • информация за Вашите права, както е описано в раздел 5;
  • Вашето право  да подадете жалба до надзорните органи;
  • източника на личните Ви данни, в случай че не са получени от Вас;
  • използват ли се Ваши лични данни за автоматично вземане на решение, включително профилиране;
  • дали Вашите лични данни се прехвърлят на държави или международни организации извън ЕС и какви гаранции се прилагат за такива трансфери.

Ние ще отговорим на Вашата заявка в рамките на месец. При определени обстоятелства можем да Ви информираме за необходимостта от удължаване на срока за отговор на Вашата молба, но не повече от два месеца.

Копия от Вашите лични данни се предоставят безплатно.

Можем да наложим разумна такса за покриване на административни разходи, ако поискате допълнителни копия или ако заявката Ви е „явно неоснователна или прекомерна“.
 

b)  Вашето право на поправка (чл. 16 ОРЗД):

Можете да ни помолите да коригираме информация, която смятате за неточна. Вие също имате право да поискате от нас да допълним информация, която според Вас е непълна.

За целта трябва да ни информирате писмено на посочения по-долу адрес:
 

  • че се съмнявате в точността на Вашите данни и искате те да бъдат коригирани;
  • ясно посочете кои данни искате да коригирате или допълните; 
  • обяснете как трябва да коригираме или допълним Вашите лични данни;
  • потвърдете самоличността си.

We will respond to your request within one month. In certain circumstances, we may inform you that we need additional time to respond to your request, but not more than two months.

The rectification or updating of your personal data is free of charge.

We have the right to charge a reasonable fee for administrative expenses if your request is “manifestly ill-founded or excessive”.

c)  Your right to erasure or "the right to be forgotten" (Art. 17 GDPR)

You have the right to ask us to erase your personal data without undue delay, notably if you:
•    withdraw your content to process your personal data;
•    believe that your personal data are processed unlawfully ;
•    object to the processing of personal data with the purpose of direct marketing.

To exercise your right to erase your data, you should inform us in writing at the address below  about your desire to do it and, if possible, explain why you believe that your personal data are processed unlawfully.

We will respond to your request within one month. In certain circumstances, we may inform you that we need additional time to respond to your request, but not more than two months.

Erasing your personal data is free of charge.

We have the right to charge a reasonable fee for administrative expenses if your request is “manifestly ill-founded or excessive”.

d)  Your right to restriction of processing (Art. 18 GDPR):

You have the right to ask us to restrict the processing of your personal data processing (we will only store them), notably if you:


•    contest the accuracy of your personal data, during the period of our verification of the accuracy of your personal data;
•    believe that your personal data are processed unlawfully , but object to its erasure;
•    require your personal data for the establishment, exercise or defence of legal claims, although we no longer need your personal data for the purposes of the processing.

To exercise your right to restriction of processing, you should inform us in writing at the address below:
•    that you want to restrict your personal data processing;
•    clearly indicate the processing of which data you want to limit.

We will respond to your request within one month. In certain circumstances, we may inform you that we need additional time to respond to your request, but not more than two months.

Limitation of your personal data processing is free of charge. We have the right to charge a reasonable fee for administrative expenses if your request is “manifestly ill-founded or excessive”.

e)   Your right to data portability (Art. 20 GDPR):

You can exercise your right only with respect to the personal data that concerns you and that you have provided to us. You have the right to ask us to receive such data in a structured, commonly used and machine-readable format and to transmit it to another controller. This right is exercised only if the data processing is based on your consent or necessary for the performance of a contract to which you are party and this processing is carried out by automated means.

To exercise your right to data portability, you should inform us in writing at the address below  about your desire to receive your data or to transmit data and indicate the contact details of the addressee.

We will respond to your request within one month. In certain circumstances, we may inform you that we need additional time to respond to your request, but not more than two months.

The transfer of your personal data is free of charge.

We have the right to charge a reasonable fee for administrative expenses if your request is “manifestly ill-founded or excessive”.

f)  Your right to object to the processing (Art. 21 GDPR):

You have the right to object, on grounds relating to your particular situation, at any time, to your personal data processing that is based on our (or third parties') legitimate interests and we may have to stop processing your data unless we demonstrate compelling legitimate grounds for the processing which override your interests, rights and freedoms, or for the establishment, exercise or defence of legal claims. You have the right to object, at any time, to the processing of your personal for direct marketing purposes.

For this purpose, you should inform us in writing at the address below that you object to your personal data processing and indicate the reason why you object (unless you object to the processing of your personal for direct marketing purposes).

We will respond to your request within one month. In certain circumstances, we may inform you that we need additional time to respond to your request, but not more than two months.

Objecting to the processing of your personal data is free of charge. We have the right to charge a reasonable fee for administrative expenses if your request is “manifestly ill-founded or excessive”.

g)  The right to withdraw your consent (Art. 7(3) GDPR):

If you have declared your consent for any personal data processing activities as described in this Statement, you have the right to withdraw your consent at any time, by contacting us at the
address below. Such a withdrawal will not affect the lawfulness of the processing prior to withdrawal of the consent.

We will respond to your request within one month. In certain circumstances, we may inform you that we need additional time to respond to your request, but not more than two months.

Withdrawing your consent of your personal data processing is free of charge.

We have the right to charge a reasonable fee for administrative expenses if your request is “manifestly ill-founded or excessive”.

h)  Right to lodge a complaint with a supervisory authority (Art. 77 GDPR):

Without prejudice to any other administrative or judicial remedy, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority, in particular in the country where you live, work or where the alleged violation occurred, if you consider that the processing of your personal data violates applicable law.

If you are in one of the Member States of the EU, you can lodge a complaint with one of the supervisory authorities, the contact details of which are indicated at the following link.

If you are in Ukraine, you can lodge a complaint with the Human Rights Commissioner of the Verkhovna Rada, whose contact details are indicated at the following link.

6.  Contact details

If you have any question on this Statement or if you wish to exercise your rights listed in section 5 above, you can contact our personal data protection officer by sending a message:

  • over email: website@metinvestholding.com
  • to the mailing address: Laboratornyi lane, 12, 01133, Kyiv, Ukraine 

Please indicate “For the PR Department” on the envelope.